Hold et brag af et studentergilde

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Studentergilder er nærmere reglen end undtagelsen, når de nyudklækkede studenter skal fejres. Det kan dog være svært at stable en fest på benene, når det både er familie og venner, der bliver inviteret. Med den rette planlægning og de bedste tips, kan det dog blive en del lettere at planlægge en succesfuld fest.

Få styr på maden

Mad er næsten altid forventet til et studentergilde, og derfor er det en god idé, hvis du hurtigst muligt får styr på, hvad gæsterne skal spise. Når det er mange forskellige mennesker, der er inviteret, er det en god idé med en buffet. Derudover er det en god idé at lade andre stå for maden, så du kan koncentrere dig om selve festen og gæsterne. Hvis du vil bestille mad udefra, kan du finde gode muligheder på https://torvekoekken.dk/mad-til-selskaber/mad-til-anledninger/studenterfest.

Lej et lokale med nok plads

Hvis der er mange festglade mennesker inviteret til gildet, er det måske en god idé at leje et lokale, hvor der også kan være plads til musik og dans. Det gælder især, hvis gildet skal holdes om aftenen. Hvis festen derimod skal være mere stille og rolig, kan det være nok med et lokale, hvor der er plads til spisende gæster, en buffet og et gavebord. De fleste bliver studenter om sommeren, så et lokale med en gårdhave er også en god idé.

Pynt lokalet med studenterhuer i den rette farve

Et studentergilde kan snildt betegnes som en temafest med temaet ”student”. Derfor er det altid et hit, hvis lokalet og bordene bliver pyntet med den rette pynt. Det kan eksempelvis være blomster i samme farve som huen og små studenterhuer i den rette farve. Rosen er en typisk blomst at give til studenten, som også sagtens kan pynte på bordene, og de fås heldigvis i mange forskellige farver, som passer til de forskellige huer.