Gaveideer til 18-års fødselsdag

Tre personer holder bogstaver

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De fleste af os husker stadig den dag, vi rundede de 18 år og for alvor trådte ind i de voksnes rækker. Det er en stor dag, og derfor vil man gerne give fødselaren en helt særlig gave. Fylder dit barn, din niece, din nevø eller en anden, du holder af, snart 18? Så kan du få inspiration til gavejagten her.

Et kørekort

Det er muligvis en af de mest klassiske gaver til en 18-årig fødselar, men der er en grund til, at den fortsætter med at være så populær. At kunne tage kørekort til bil er en af de helt store ting ved at fylde 18, hvis altså man ikke allerede har udnyttet prøveperioden på ordningen, der lader unge tage kørekort som 17-årige såfremt de altid har selskab af en erfaren billist. Ikke desto mindre er et kørekort – eller økonomisk tilskud til opsparingen til det – en gave, som bliver værdsat af langt de fleste unge.

Festival-startpakke

De fleste unge mennesker elsker at tage på festival, og når de fylder 18, er de i princippet myndige til selv at bestemme, hvor mange festivaller, de vil på. Derfor er det ikke nogen dårlig ide at give dem et startkit til sommerens festivaller. Du kan enten købe det på nettet eller lave din egen personlige version. På den måde er du sikker på, at de har det nødvendige udstyr med og kan nøjes med at bekymre dig halvt så meget.

En personlig oplevelse

Sidst men ikke mindst kan du give fødselaren en oplevelsesgave. Der findes mange forskellige, så du kan vælge lige netop den, du synes passer bedst til ham eller hende. Det kan være alt fra en helikoptertur til en eftermiddag på gokartbanen – kun din egen fantasi sætter grænser. Oplevelsesgaver er fantastiske, fordi det netop giver dig mulighed for at vise, hvor godt du kender personen.