Festen er for gæsten

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvem holder du egentligt fest for, når du beslutter dig for, at du har lyst til at tilbringe tid i godt selskab? Er det for dig eller dine gæster?

Det kan måske lyde som et fjollet spørgsmål, men ikke desto mindre kan der være stor forskel på den oplevelse gæsten får – afhængigt af om du ønsker at holde en fest med dig selv eller dem i centrum.

Den gode vært

Den gode vært accepterer, at han eller hun måske har en hektisk aften i vente. Alligevel er det ikke en hindring for at være en forbilledlig vært, som har gæsterne for øje.

Som vært starter dine forberedelser allerede, når du skal sende en invitation. Tænk engang selv over forskellen på at modtage en fysisk invitation eller blive inviteret via. f.eks. Facebook. Hvor Facebook er en uforpligtende kanal, der ofte bære præg af ”accept indtil næste tilbud dukker op”, er en personlig invitation – ja, personlig!

Den fortæller, at du ønsker at se denne person til din begivenhed. Og netop fordi Facebook invitationer (desværre) er blevet så almindelige, er der også en vis portion eksklusivitet ved at blive inviteret på den gode gammeldags facon.

Byd velkommen

Når dine gæster ankommer, er du som den gode vært naturligvis klar til at tage imod dem i døren. Så har du inviteret til kl. 19.00, er du selvfølgelig selv klar der. En vigtig detalje er desuden, at du gør opmærksom på festen og at du venter på dine gæster. Det kan du gøre ved at hænge sedler op, tænde guidende lys ude fra vejen etc., så dine gæster mærker den varme velkomst og bliver ledt helt frem til hoveddøren, hvor du står klar.

Tving ikke forskellige folk sammen

Som vært har du muligvis gode intentioner omkring at blande forskellige folk, så festen er i hele rummet, og ikke kun ved et bord. MEN! Det kan give stort beslag. Tit har mere udadvendte personer nemlig behov for at sidde sammen med hinanden og deres store armbevægelser. Tænk derover på, at mere stille typer ville få svært ved at komme til orde i deres selskab. Tværtimod tvinges de til at åbne mere op og komme på banen, hvis de sidder med mere ligesindede.

Sørg ikke kun for god mad – tænk også i underholdning!

Det giver sig selv, at du ikke slipper for mad og drikke, hvis festen bærer lidt formelt præg. Du skal derfor have forberedt noget lækkert til selskabet – uden det nødvendigvis behøver at blive en gourmetanretning.

Men! Noget, som kan sparke gang i en hvilken som helst fest, er underholdning! Er festen større, kan trylleshow, standup, showmanship og anden underholdning komme på tale, mens en mere privat fest kan få latteren i gang med små selskabslege. Det underholdende element må dog aldrig udelades.