Er dit hjem sikret til nytår?

er dit hjem sikret

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Næst efter juleaften så er nytårs den aften hvor flest mennesker samles hjemmet hos andre for at feste , hygge sig og bare spise en masse god mad. Til forskel fra juleaften, så sker det tit at vi er længe væk nytårsaften og oftest er den selvfølgelig langt over 12 før vi begiver os hjemad. Det betyder at manges hjem står tomme i rigtig lang tid denne dejlige dag. Derudover så er det jo også vinter og dagene er korte – et betyder at bliver nødt til at tænde lys i vores hjem for at kunne se noget allerede ved 15-16-tiden. Det gør det ret let for indbrudstyve at se om der er nogen hjemme fordi intet lys betyder nok t vi har valgt af fejre nytårsaften et andet sted og der er stor sandsynlighed for at vi først kommer sent hjem.

Lys og lyd i dit hjem

For at snyde eventuelle indbruds tyve er et ikke nok at låse døre og lukke vinduer. Du bør også sikre dig at de tror at der er nogen hjemme. Her er det altså ikke altid nok bare at have en enkelt lampe tændt. Du bør købe en tidsindstillet timer, som kan tænde også slukke en lampe på helt bestemte tidspunkter. Indstil den så den slukker og tænder ofte i løbet af nytårsaften, så det liger at du går ind og ud f bestemte rum. Du kan også tænde fjernsynet, så der kommer lidt lyd ud af huset. Lyset fra skærmen bevæger sig også og kaster forskelligt lys rundt i rummet – som om der er folk der går rundt.

Er dine låse gode nok?

Gamle huse har ofte gamle låse, som profesionelle indbrudstyve sagtens kan dirke op. Hvis du har den runde ruko-nøgle til din låse, så er der stor riciko for at du har e gammel lås som bør udskiftes af en låsesmed. Få et tjekket inden det bliver nytårsaften. Du kan finde en lokal låsesmed over alt i landet. Bor du f.eks. i københavn kan du henvende dig her.