3 tips til at peppe festmiddagen op

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Som vært for middage og andre festlige lejligheder vil man gerne sætte sig eget personlige præg på begivenheden. Gæsterne skal helst gå hjem med en særlig oplevelse i bagagen, som de vil fremover vil tænke tilbage på med et smil på læben. Men hvordan skaber man en festmiddag, der skiller sig ud fra mængden og ikke bare ligner en hvilken som helst anden? Der findes ikke et endeligt svar på det spørgsmål, men herunder finder du tre tips, der kan peppe din næste middag for familien eller vennerne op.

#1 – Gør lidt ekstra ud af borddækningen

Pep middagen op ved at gøre lidt ekstra ud af rammene omkring den. Især borddækningen har betydning for gæsternes førstehåndsindtryk, og med den rette borddækning kan du skabe præcis den stemning, du ønsker. Der findes et kæmpe sortiment af bordpynt, så du kan med garanti finde noget, der passer til din fest, uanset om det er en formel eller mere afslappet en af slagsen. En anden festlig ide er at skrive aftenens menu på små kridttavler og sætte dem på bordet.

#2 – Sedler under tallerkenerne

Et sikkert hit! Placer under hver tallerken en seddel med en lille udfordring på. Det kan for eksempel være “hver gang der skåles, skal du give den over for dig et kompliment’ eller ‘hold en kort tale efter forretten’. Udfordringerne vil selvfølgelig afhænge af selskabet, så det er en god ide lige at overveje, hvad man kan tillade sig at skrive på sedlerne. Ikke desto mindre skaber de interaktion mellem dine gæster og giver dem noget at snakke om  – især hvis de ikke kender hinanden i forvejen.

#3 – Arranger underholdning

Små lege eller aktiviteter mellem retterne eller efter maden vækker også begejstring hos gæsterne. Ligesom sedlerne er det en god mulighed for at sætte gang i lattermusklerne og snakken mellem gæsterne. Alt afhængigt af festens karakter kan du arrangere alt fra sækkeløb til ‘Tip en 13’er’. Det er kun din egen kreativitet, der sætter grænsen.