Tag ikke bilen til fest

lad bilen står

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Fest og bil hænger bare ikke sammen. I danmark har vi en promillegrænse på 0,5, og det kan være svært at vurdere ens promille, efter lidt indtagelse af alkohol. Man forbrænder alkohol med tiden, men hvor meget der er forbrændt er svært at vurdere 100%. Vi opfordre til at lade bilen stå, når du skal til fest, så er du på den sikre side.

Man kan nemt miste kørekortet, ved for meget indtagelse af alkohol til festen. Som nævnt tidligere er grænsen i danmark 0,5%, men du kan dog godt blive dømt for spirituskørsel, selvom din promille er under 0,5, hvis politiet vurderer, at du ikke kan køre bil på betryggende vis. Bliver du taget for spirituskørsel flere gange eller med en høj promille, kan du blive frakendt dit kørekort i 3 år eller mere, og skal have generhveret kørekortet. Hvis du har en promille på mellem 0,5 og 1,2 får du en betinget frakendelse af kørekortet, som betyder at du skal bestå en ny kontrollerende køreprøve, som omfatter både teori og køreprøve. Du har faktisk kørekortet i optil 6 måneder efter, men skal inden 6 måneder have taget teori og køreprøve. Hvis dumper en af prøverne, mister du kørekortet omgående. Der oveni får du en bøde som svarer til din netto månedsløn gange med promillen.

Dvs. at hvis du bliver stoppet med en promille på 1,2, og har en månedsløn på 35.000kr, skal du til kontrollerende køreprøve og modtaer en bøde på 42.000 kr. Deroveni skal du gennemføre et ANT-kursus(ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), som varer i 12 timer fordelt på 4 lektioner og koster 3.200 kr.

Lad vær med at tage chancen

Ovenfor er beskrevet scenariet for en promille op til 1,2. Hvis promillen er over er omkostningerne langt værre. Derfor er det en god idé at lade bilen stå, og lade tvivlen tage valget om du er i stand til at køre eller ej.