Sådan bestemmer du menuen til din næste store fest

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Store begivenheder kræver store fejringer. At planlægge en stor fest kan være meget arbejde, og der er som regel meget, som du skal have styr på. Når du ved, hvem der skal inviteres, og hvor det skal være, så kan det være en god ide at få styr på menuen til festen. Her kan du læse mere, om hvordan du bestemmer menuen til din næste fest.

Hvor mange skal der være mad til?

Selvom du inviterer mange til din fest, så behøver det ikke nødvendigvis at være alle, som skal med til spisning. Du kan vælge at invitere din tætteste familie og venner til middagen, og så have resten til at komme til festen efterfølgende. Det kan have den fordel, at du kan kombinere en stor fejring med en intim fejring. Derudover skal du heller ikke sørge for mad til en masse gæster. Det er også rart at se hele sin familie og vennegruppe være sammen om et middagsbord, og det kan give dig mulighed for at introducere folk til hinanden ved at placere dem ved siden af hinanden ved bordet.

Catering eller hjemmelavet?

Når du har bestemt, hvor mange der skal spise med, kan du begynde at finde ud af, om du vil bestille maden udefra, eller du selv vil i køkkenet. Hvis du ikke føler dig som den bedste kok, kan det være meget arbejde at stå og lave maden op til festen, men det giver dig også muligheden for at skræddersy menuen helt og spare penge. Hvis du vil tage udfordringen op med at lave maden selv, kan det være en god ide at investere i flere køkkenredskaber. Ved at have mere køkkenudstyr til rådighed, vil du have nemmere ved at være i gang med flere retter samtidig uden at skulle bekymre om at gøre en skål ren i mellemtiden.

Vær opmærksom på allergier og madvaner

Selvom man elsker og kender sin familie og venner, så kan man blive overrasket over, hvad de måske ikke kan tåle. Selvom allergier ikke nødvendigvis behøver at have indflydelse på hele menuen, så er det en god ide at have alternativer klar, så alle kan blive mætte. Det kan for eksempel være at have en vegetarisk hovedret på buffetbordet, eller sørge for at ikke alting indeholder gluten eller laktose.