Planlæg din fødselsdagsfest – step by step

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Har du besluttet, at du gerne vil fejre din næste fødselsdag med manér? Så kan du f.eks. holde en stor fødselsdagsfest for dine venner og familie. Men hvordan planlægger du egentlig lige sådan en fest?

Dan dig et overblik

Det er en god idé som det første at danne sig et overblik over, hvordan festen skal være. Det er ikke sikkert, at du har besluttet dig for særlig meget endnu, men du kan f.eks. starte med at notere:

  • hvor mange gæster du planlægger at invitere (evt. en gæsteliste også)

  • om der skal være et tema til din fest. Hvis ja, hvilket?

  • om det skal være en fest, hvor der serveres mad eller om der udelukkende skal festes.

Find et passende lokale

Når du skal holde en fest, er det vigtigste naturligvis, at du har et sted at holde den. Du kan leje et lokale et sted eller holde festen i din egen baghave. Det kommer både an på størrelsen af din have, antal gæster og vejret.

Find mad og drikkevarer

Hvis der skal serveres mad til din fest, er det en god idé at få styr på det hurtigt i processen. Det er nemlig én af de vigtigste ting, så når du har styr på det, giver det lidt mere ro i maven. Du kan f.eks. bestille mad ud af huset, du kan leje en kok eller du kan gøre noget helt tredje. Det kommer bl.a. andet an på, hvor mange mennesker der kommer til din fest.

Derudover skal du sørge for drikkevarer til maden. Her er det vigtigste bare, at du sørger for, at der er noget for alle. Hvis der skal drikkes vin til maden, kan du f.eks. vælge at bestille fra Vinova.

Tilbage er der bare at pynte op til en fed fest og få sendt nogle invitationer af sted.