Optimér din paratviden og hold hjernen skarp

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Skal 2021 være året, hvor du brillerer med din paratviden? Gør en lille indsats hver dag og du vil hurtigt opdage, hvor lidt der egentlig skal til, for at holde de små grå i gang.

Danmarks længste ord

Moderne teknologi gør, at vi ikke længere behøver bekymre os meget om stavning og retskrivning. På computer har vi stavekontrol og google er kun et klik væk, hvis vi er i tvivl om et ord eller en formulering. På den måde aktiveres hjernen ikke, og derfor kan du med fordel begynde at lege med ord.

Det skal både være sjovt og lærerigt at lege med ordene. Kender du fx Danmarks længste ord? Det er speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode. Hvis du synes, det er sjovt at undersøge Danmarks længste ord eller fremmedord, kan du med fordel tjekke op på spændende og nye ord dagligt.

Du kan også lave dine egne og på den måde holde hjernen i skarp træning.

Fakta om stort og småt

Almen dannelse handler i høj grad om at vide forskellig former for information. Det kan være om alt mellem himmel og jord. Et emne, som ofte er brugt i spil om paratviden er geografi. Her er der nemlig meget fakta at trække på. Det er nemt at gå til, og du kan sætte dig for at undersøge, de højeste punkter i Danmark, de bredeste floder i verden eller hvilke lande, der befinder sig syd for ækvator.

Undersøg det, du synes, er spændende. Det skal nemlig være sjovt for dig at holde din hjerne i træning. Du kan også læse rekordbøger for at finde anderledes information. Mulighederne er mange og kan starte med en undren.

Det er sundt at lave hjernegymnastik dagligt. Det er nemlig ikke blot vigtigt at holde sig fysisk i gang, men også mentalt.