Mad til mange? Intet problem!

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

For mange er det en selvfølge at købe mad udefra, hvis der kommer flere end en håndfuld gæster. Det at lave maden selv til sine fester har fået ry for at være både dyrt, besværligt og tidskrævende. Omvendt er der en enorm tilfredsstillelse i at lave maden selv og forkæle sine gæster med et solidt hjemmelavet måltid.

Her kommer en række gode råd til dig, som overvejer at stå for maden selv til din næste fest.

Vær ikke bange for suppen

Supper behøver ikke at være kedeligt. Tværtimod er den nem og praktisk. Den lægger en god bund, og så ved du, at folk ikke er den visse sultedød nær, mens du forbereder den øvrige mad.

Husk at suppen ikke behøver at være ”den klare med kødboller”. Der findes mange gode og fyldige supper med smag og karakter. Find derfor en, hvis krydder-niveau og konsistens passer til de kommende retter og det overordnede tema.

Vælg lækkert kød!

Kød behøver ikke at være svært at forbedrede, selvom det er lækkert! Og kødet skal være vigtigt! Ofte er det dét, som bestemmer måltidets ’værdi’. Overvej f.eks. noget lækkert Angus og Hereford oksekød.

Hvis du gerne vil have mere tid til at forberede andet mad eller gøre dig klar, så find en god steg, der kan passe sig selv og evt. langtidssteges for et fantastisk resultat.

Men husk at du næppe heller næppe får skældud for at servere et par velsmagende bøffer!

Salaten? Den kan laves i god tid

Skal du lave mad til mange, kan det hurtigt blive en kamp at få salater til at se helt perfekte ud. Så glem det der med at bruge 15 minutter på at få granatæblerne til at makke ret, og tænk i stedet over salater, som kan forberedes i god tid. Råkostsalater falder under denne kategori, og de er meget medgørlige samtidig med at de smager godt og mætter.

Med en frisk dressing får du let en råkostsalat til at smage himmelsk.

Dessert? Prikken over i’et!

Er du praktisk anlagt, så tag det roligt med desserten. Du er med garanti udkørt, når du er færdig med at klare forret og hovedretten, så se på desserten som en mulighed for også at forkæle dig selv med lidt ro og noget sødt.

Du kan med andre ord skippe flamberingen og fintudsnittede bær. Server i stedet en isdessert med frisk frugt, en Chokolademousse eller måske en tiramusu. Det er alle sikre vindere, der kan stå klar på køl til de skal bruges.

God fornøjelse og god fest!