Lave en god quiz

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De fleste kender nok det med, at en fest godt kan gå lidt død. Især hvis der er mange med, som man ikke kender så godt, eller hvis der er mange, der ikke kender hinanden på forhånd. Skal man holde sådan en fest, kan det være en god ide at ligge lidt planlagt underholdning eller aktiviteter ind, så man er sikker på, at der er en vis dynamik. Her kan det være en

Hvor vildt du vil gøre det, er jo op til dig selv, og afhænger naturligvis dels af dig selv, og ikke mindst de gæster, der kommer til festen. Måske skal der være en præmiepokal med en indgravering til vinderen, måske skal der ikke. Det er kun dig selv, der fastsætter grænsen.

Her er er tre gode forslag til nogle quizzer

Musikquiz:

Dette kan laves på uendelig mange måder. Så dette er blot et par muligheder. Lav en liste med ti sange og print denne ud eller lav den som en kahoot quiz. Dine gæster skal så måske gætte kunstner, sang, album og årstal. Den der får flest rigtige sammenlagt vinder. Har man meget forskellige gæster, skal man huske at variere det godt. Det er ikke sjovt, hvis der kun sidder to der kan svare på noget.

Filmquiz:

Her afhænger det igen meget af hvem der er med til festen. Der er altid nogen der ved meget mere end alle andre. Men her kan man eksempelvis lave en citatquiz – “hvor stammer følgende citat fra”. Dette er dog i den absolut svære ende. Det kan også bare være ting som, hvem spiller hovedrollen i Die Hard, hvad hedder hovedpersonen i Alene hjemme – og lign.

Flagquiz:

Dette er en meget sjov og endda lidt lærerig quiz. Hvor man skal gætte lande ud fra deres flag. Start med at vise nogle lette og gå så over til nogle af de mere obskure. Der er sikker nogle der er kæphøje i starten, men som bliver mere stille, som de bliver sværere og sværere.