Julefrokost sæsonen nærmer sig

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom vi stadig er i oktober, går der ikke længe inden vi bevæger os ind i julefrokostsæsonen. Hvis du hører til dem, der skal holde en julefrokost, er der her nogle gode råd. Som vært vil man gerne have, at alle har en god fest, og det gør man, ved at tage hensyn til forskellighederne hos ens gæster.

Du får her 3 gode råd til at holde den perfekte julefrokost

Mad og drikke

Maden er naturligvis et helt kapitel for sig selv, og der kan skrives tykke bøger om, hvad der bør være. Men hvad der var kutyme for 20 år siden, er det ikke nødvendigvis idag. Der er naturligvis nogle ting, som mange forventer er en del af menuen. Ting som sild, æg, leverpostej, flæskesteg og lignende. Det kan dog også være en god ide at have lidt alternativer. Den fede julemad er ikke værdsat på samme måde af alle, som den var tidligere. Der er desuden kommet langt fra veganere, vegeterer, fleksitarer og lignende. Så sørg for at der ikke KUN er det fede klassiske julemad, medmindre du VED at det er det dine gæster vil have. Der skal øl og snaps til. Det er der i hvert fald nogen der mener. Lad vær med at antage at alle elsker stærke julebryg og rød aalborg. Sørg for at lidt mere sarte ganer også kan få noget at drikke.

Bordpynt

Det kan godt være, at julepynt, bordpynt og en juledug lyder som ting i småtingsafdelingen. Dog skal man huske, at når man er til fest, er man det med hele kroppen. Vi mennesker er visuelt anlagt, hvilket betyder, at man gerne må gøre lidt ekstra ud af, at der er pyntet pænt op. Det behøver ikke tage overhånd og blive ekstremt, men pynt det SKAL der være.

Julemusik

Julemusik hører naturligvis hjemme som underlægningsmusik – eller gør det? Hvis man holder en julefrokost godt inde i december, er der en god sandsynlighed for at de fleste er ved at være lidt trætte af de samme gamle julesange. Lad musikken være afdæmpet og lad vær med at “nøjes” med julemusik, kombiner det med andet.  Så bliver alle gladere.