Hvor mange mennesker bor der i Danmark?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Har du nogensinde fået spørgsmålet om, hvor mange mennesker der egentlig bor i Danmark? Det er et klassisk quiz spørgsmål, og et spørgsmål vi som borgere i Danmark bør kende svaret på. De fleste danskere ved formentlig, at Danmark i midten af 1970’erne rundede 5 mio. indbygger og derfra er tallet steget stødt og fast lige siden. I mange år har stigningen skyldtes, at vi danskere i gennemsnit fik mere end 2 børn pr. par, og dermed vil befolkningstallet helt naturligt stige stille og roligt. De sidste årtier er der dog også en anden god grund til, at tallet er steget, nemlig at vi har haft en stigning i antallet af migranter, der er kommet til Danmark, og de tæller selvfølgelig også med i statistikken. Tilbage til spørgsmålet om Danmarks befolkningstal. I 2019 blev det offentliggjort, at der boede lidt mere end 5,8 mio. mennesker i Danmark.

Hvornår rammer vi 6 mio.?

Når man ser, at der bor 5,8 mio. mennesker i Danmark, vil man formentligt straks undre sig over, hvornår vi mon runder 6 mio. indbyggere i Danmark. Det er et godt spørgsmål, der selvfølgelig ikke kan besvares med 100% sikkerhed. Der er mange bud på, hvornår vi rammer den nærtstående milepæl, der som sagt afhænger af rigtig mange forskellige faktorer. Fortsætter den voksende indvandring fra udlandet og hvor mange børn vil danske par få i fremtiden.

Hvis man kigger på grafen over, hvor mange danskere der har boet i Danmark gennem tiden, så kan man formentlig få en ide om, hvornår vi i Danmark rammer de 6 mio. indbyggere. Hvis man følger grafen og den gennemsnitlige stigning de seneste årtier i Danmark, så vil vi formentlig runde de 6 mio. indbyggere, når vi når op omkring år 2029. Intet er dog til at forudse.