Hovedpine efter festen

acunova.dk

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Dagen efter en god fest, hvor der er indtaget lidt for meget alkohol, kender vi alle til at hovedet kan være lidt tungt. Hovedpine, utilpas, træt og rystende hænder, er alle symptomer som kan forekomme dagen derpå. Men hvad kan du gøre for at undgå tømmermænd, eller hvert fald minimere dem? Læs med her.

December måned er overbooket og der er gode grunde for at feste igennem og hælde sprut indenbords. Blandt andet ved julefrokoster, i juledagene efter jul og nytårsaften. Men hvad gør du for at undgå voldsomme tømmermænd? den sjove og humoristiske læge vil sige; lad vær med at drik dig stang barcadi! Men når musikken spiller, er det nogen gange svært helt at styre mængden.

Hvad er årsagen til hovedpine?

Men for at vi kan finde ud af hvad der hjælper på tømmermænd, er det vigtigt at forstå hvorfor kroppen reagere som den gør, efter for meget indtagelse af alkohol. Efter store mængder indtagelse af alkohol, er det primært tørsten, og hovedpinen, som der er en god forklaring på, hvorfor vi er så utilpasse, som vi er. Alkohol er vanddrivende, det er derfor at man under festen render ind og ud af toilettet. Dagen efter er du derfor i væskemangel, og en stor dunk vand er din bedste ven. Hovedpinen skyldes at hjernen skrumper en lille smule, efter store indtagelser af alkohol.
Symptomerne kan også skyldes, at kroppen har mistet salt, fordi du har svedt mere, da du f.eks har danset rundt hele natte, og  derfor sovet mindre og oven i købet dårligere. Alkoholen forstyrrer den vigtige drømmesøvn, altså vores dybe søvn, hvor vi udvikler os og gøre os klar til dagen efter. Problemer med irriteret maven og hele kroppen generelt, skyldes altså den store mængde af alkohol, og procenterne i alkoholen. Det er særligt farven i mørke alko-drikke som cognac, whisky, rødvin af høj kvalitet og for eksempel mørk øl, som kan give de væreste tømmermænd.
Selvom tømmermænd ikke er lige så voldsomt som migræne, kan det føles ulideligt. Men følg disse råd efter de kommende julefrokoster, og se om det hjælper på dig