Hold den perfekte utraditionelle barnedåb

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er sjældent, at der kommer et helt stort lys frem i øjnene på folk, når de modtager en invitation til en barnedåb. I mange tilfælde tager man med med til barnedåben af pligten, hvor det er familiemedlemmer eller gode venner og man ikke kan være andet bekendt – også selvom man egentlig ikke har lyst.

Ofte er barnedåb da også en lidt kedelig affære. Det er naturligvis ikke altid tilfældet, men ofte er en barnedåb forbundet med en tur i kirken og overvære dåben efterfulgt af noget mad enten i et forsamlingshus eller hjemme hus de stolte forældre. Det kan sagtens være en hyggelig dag, men tit bliver det lidt en pligtfest, og det er en skam, for det bør netop være en festlig dag.

Her får du et par gode råd til hvordan du kan holde en lidt utraditionel barnedåb, uden du kommer til at støde ældre familiemedlemmer.

Hold det uformelt

Hvis du gerne vil have at dine venner også skal have en god dag, så overvej at holde det lidt mere uformelt. I kan eventuelt frabede jer taler og lignende. da dette let kan være med til at trækket livet ud af en fest. Drop bordkort og lad folk sætte sig som de vil, så er der heller ikke nogen der er nervøse for, hvem de nu bliver placeret sammen med.

Hvis I har mulighed for det, så hold festen udenfor, hvilket næsten altid fjerner det helt formelle fordi personer ofte er mere åbne i det fri.

Maden

Et andet spørgsmål der tit melder sig er, hvad man skal spise. En tre-retters menu kan naturligvis være lækker nok, men det låser også rammerne meget, da det kræver, at man sidder på sin “plads” på bestemte tider. Vælg en buffet eller bestil noget lækkert smørrebrød (du kan finde inspiration til smørrebrød her). På den måde kan gæsterne spise i deres eget tempo og dermed får de lidt mere frihed.

I kan også vælge at grille hotdogs og burgere, hvis det skal være helt uden for “normere”. Når i holder en barnedåb er der en god sandsynlighed for at der er mange andre børn med, og de vil helt sikkert elske det.