Har du styr på drikkevarene til festen?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

En fest er ikke en rigtig fest uden drikkelse, og måske lidt mad. Uanset om drikkelsen indeholder alkohol eller ej, så er og bliver det en essentiel del af en fest. Der skal gerne være lidt forskelligt at vælge imellem, så alle har en mulighed de kan lide. Her får du lidt tips og inspiration til mulige drinks til festen.

Virgin cocktails

Ikke alle drikker alkohol, og dem skal der naturligvis også være en drink til. Og her behøver det ikke kun at være billig pepsi max, der er som mulighed. Virgin cocktails er egentlig bare cocktails uden alkohol. Der findes altså en lang række almindelige drinks, som sagtens kan laves uden alkohol. Skal du holde det simpelt kunne det for eksempel være alkoholfri sangria, bellini eller daquiri. Alle lækre og forfriskende drinks, som også smager godt uden alkohol.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle der er til drinks. Til dem kan du enten sørge for alkoholfri øl, eller sodavand. Er det en fest hvor der kommer børn, er sodavand et must.

Drinks med alkohol

Er der derimod tale om en voksenfest, vil det være godt med et udvalg af alkoholiske drinks. Her kan du lave førnævnte drinks, blot med alkohol, men du kan også prøve nye drinks af. Hvad med at prøve en bramble, eller en rabarber mojito? Man behøver ikke altid drikke det samme, og det kan være du finder en ny yndlingsdrink?

Drinks efter årstiden

Det er altid godt at vælge drinks efter hvad der smager godt, men måske kunne det også være en god idé at vælge drinks efter årstiden. Er der tale om en sommerfest, er det et hit at servere friske drinks, gerne med lidt frugt og bær i. Er der derimod tale om en vinterfest, kan du servere varme drikke som gløgg eller en irish coffee. Den varme fornemmelse, vil passe godt ind i vintertiden.

Planlægning

Når du har fundet ud af, hvilke slags drikkelse du vil servere, er det tid til at planlægge. Det kræver lidt matematikevner at udregne præcis hvor meget du skal bruge til festen. Hvor mange kommer der til festen, og præcis hvilke ingredienser skal du bruge? Lav en udførlig plan over hvad du præcis skal bruge, og gå derefter på tilbudsjagt. Start eventuelt i god tid med indkøbet, så er der større garanti for besparelse og mindre stress.