Fra hverdag til fest på ingen tid

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

For mange mænd kan det være svært at se den helt store forskel på pænt tøj til hverdagen og festtøj. Faktisk er mange mænd slet ikke så glade for begrebet festtøj. For det virker trods alt en smule spildt at bruge penge på tøj kun til særlige anledninger.

Men hverdagstøj, som også let kan bruges til fest? Se det er et sikkert hit!

Dyrk den casual mode

Med casual mode kan du nærmest gå lige fra arbejdspladsen og videre ud i byen. Den casual mode er nemlig på en gang maskulin, underspillet og som man forventer at ville kunne møde en modebevidst mand i bybilledet.

Sandheden er nemlig, at der findes rigtig mange mænd, som ikke føler sig tilpas, hvis de ser ’for fine ud’. Det betyder, at en simpel blazer eller en særlig farverig skjorte slet ikke er noget, som vi rigtig gider. Vi vil gerne ligne en mand, der kan finde ud af at klæde sig ordentligt, men vel at mærke i den klassiske og sikre forstand.

Heldigvis findes der rigtig meget flot herretøj, som gør dette muligt. Det er ikke mindst hjulpet på vej af det faktum, at danske mænd igennem det seneste årti er blevet meget bedre til at klæde sig flot på i alt almindelighed. Derfor er vores hverdagsgarderobe ofte også helt velegnet, hvis vi ønsker at gå direkte fra fyraften til fest.

Et par sikre hit gør det hele let

Hvis du ønsker at bevæge dig inden for en pæn stil, som let kan bruges til fest, er der et par enkelte lette råd, som gør det let at overholde.

Du skal blot tænke på 3 ”F’er”

Farver

Når man taler om modetøj til mænd, er der nogle særlige maskuline farver, som aldrig går af mode. Tænk derfor gerne i sort, grå og marineblå samt evt. mørkegrøn, når du skal vælge tøjets farvetoner.

Undgå også gerne modens øjebliksbilleder, hvis der f.eks. er store tern, cirkler eller særligt print, som er oppe i tiden. Hold hellere fokus på det rene og enkelte.

Fit

Selv det flotteste tøj er håbløst, hvis det sidder dårligt på kroppen. De skal naturligvis ikke have tøj, der sidder så stramt, at det næsten sprænges. Men tænk gerne i et slim fit, som følger kroppen pænt og kan give en mere atletisk fremtoning.

Tag GABBA Pisa pants som eksempel på bukser med flot fit, hvor du får en buks der bevæger sig enestående flot mellem casual wear og tøj til en aften ude.

Husk ligeledes at din overdel skal have et godt fit. Det vil sige, det skal ikke være tøj som slasker, og det skal heller ikke være alt for langt.

Skal du se mere formel ud om dagen, så skub skjorten ned i bukserne – og slip den så fri, når det er aften og du er ude i byen.

Finesse

Det kan tit være de små detaljer, som gør hele forskellen. Derfor kan et pænt armbånd eller et simpelt armbåndsur være med til at give lidt ekstra karakter til dit look.

Husk det, så der er harmoni mellem attitude og outfit.