Fest for virksomheden

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

En firmafest er som regel et rigtig godt udgangspunkt, når det kommer til at lære sine kollegaer bedre at kende og skabe et bedre sammenhold på arbejdspladsen. Noget, der kan vise sig at være guld senere hen – hvem ønsker ikke et hold af ansatte, der arbejder godt sammen og trives i hinandens selskab? Jo mere tilfreds man er med sin arbejdsplads, jo mere effektivt er man villig til at arbejde mod et fælles mål. Og findes der en bedre anledning end sommeren til at afholde en fest? Ikke mange. Sandheden er, at man kan vinde stort på at holde nogle gode, sociale arrangementer for sine medarbejdere. På den måde viser man også, at de er værdsat.

Det kræver dog, at man har en dygtig festarrangør til at stable festen på benene. Men hvordan vælger man en festarrangør – og bør man vælge nogle udefra? Der er fordele og ulemper ved det hele, og i denne artikel får du et par gode råd med på vejen, hvis du vælger selv at arrangere din firmafest. Du kan finde en festarrangør her.

 

Hvordan udvælger man en festarrangør?

Festarrangørens opgave er at planlægge en firmafest, som medarbejderne først og fremmest synes er sjov – men som de også lærer hinanden bedre at kende af. Det kræver, at den person, der skal planlægge festen, kender medarbejderne eller har erfaring med at planlægge fester. Man kan også hyre et eventbureau til det. På den måde er man desuden sikret, at man får en firmafest, hvor der er tænkt på det hele, og man behøver derfor udelukkende at koncentrere sig om at hygge sig i samvær med deres kollegaer.

Vælger man selv at arrangere festen, kan man i fællesskab udnævne én person, som man føler er bedst egnet til opgaven, udvælge et team eller skiftes til at arrangere firmafesten fra år til år. Hav virksomhedens størrelse samt antallet af medarbejder med i betragtningen, når fremgangsmåden for at arrangere festen vælges.

Hvad skal man være opmærksom på, når man arrangerer en firmafest?

Når man arrangerer sin firmafest, bør man være opmærksom på et par ting. Der er nemlig altid risiko for, at det ender med at blive en fiasko, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Det handler alt sammen om at ryste medarbejderne sammen, og derfor er det en god idé, at man sørger for, at folk bliver blandet. For der findes også kliker på en arbejdsplads, og hvis man ikke sørger for, at disse brydes, så kan man risikere, at hele formålet med festen falder til jorden; at more sig i hinandens selskab og ryste folk sammen.

Firmafesten må derfor gerne skubbe til gruppegrænser og udfordre/opfordre til teambuilding, men sørg for, at folks grænser ikke overskrides, da det også kan risikere i en mislykket fest. Alle skal have det sjovt, og alle skal føle sig velkomne.