Dét skal der til for at holde den perfekte børnefødselsdag

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Børnefødselsdagen er en vigtig del af børnenes liv. Et absolut højdepunkt. Derfor bør dagen være helt perfekt. Men hvordan holder man egentlig den perfekte børnefødselsdag?

Først og fremmest er det vigtigt, at de vigtigt at skelne mellem, om der er tale om en drenge- eller en pigefødselsdag. Der er nemlig forskel på drenge og piger — især i de mindre klasser, hvor der derfor også typisk skelnes mellem, om der udelukkende inviteres drenge eller piger.

Men her skelner vi ikke. Du får i stedet et par gode råd, som gør sig gældende til enhver børnefødselsdag. Ligegyldigt om der så er tale om en drenge- eller pigefødselsdag.

Temafesten er den sjoveste

Hvis din børnefødselsdag virkelig skal trække kegler, så er det en god idé, hvis du vælger et tema, som festen kan tage udgangspunkt i. Der findes eksempelvis en del franchises, som børnene er vilde med. Det kunne derfor være animationsfilmen Frost, der bliver anvendt som tema. Men det behøver ikke at være en franchise; du kan også vælge et mere almindeligt tema som eksempelvis sørøvere eller prinsesser.

Skattejagten er obligatorisk

Skal du holde børnefødselsdag, er der et par elementer, der er uundgåelige. Skattejagten er obligatorisk, og børnene vil nok blive skuffede, hvis ikke de skal ud at finde en skat. Jo mere der gøres ud af skattejagten, des mere interessant vil den være for børnene.

Du kan eksempelvis lave et rigtigt sørøverskattekort, hvor det er markeret, hvor skatten er placeret, med et sort kryds. Brænd det i kanterne og krøl det sammen, så det virker gammelt. Det vil gøre skattejagten mere autentisk.

Afslut skattejagten med nogle lækre alkoholfrie drinks, som børnene kan nyde sammen med udbyttet fra skattejagten.

Sørg for underholdning efterfølgende

Når den begivenhedsrige dag er ved at være overstået, skal du sørge for, at ungerne har noget at foretage sig, indtil de bliver hentet. Det kan eksempelvis være at sørge for, der er en trampolin til rådighed i haven. Det behøver ikke at være dyrt at erhverve sig en trampolin, da trampoliner faktisk sagtens kan være billige.