Bliv klar til julen

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Julen er hjerternes fest, men julen er generelt også bare fyldt med fester i form af julefrokoster og lignende. De fleste skal til julefrokoster med venner, familie, arbejde og lignende, ligesom der også er mange der selv skal være værter for julefrokoster. At en julefrokost bliver god, er afhængig af flere forskellige faktorer. Det kræver naturligvis, at man inviterer de rigtige gæster, og at man selv er veloplagt.

I høj grad så handler en vellykket julefrokost om god planlægning, hvilket især er gældende, hvis du er vært.

Her får du et par gode råd til hvordan du bedst muligt bliver klar til festen, og ikke mindst hvordan du sørger for at det bliver en god fest for alle – inklusiv dig selv. Nu mindre du skal lave på selve dagen, jo lettere bliver det for dig at slappe af.

Der er rigtig mange, der skal til julefrokoster i løbet af december, så hvis du vil være sikker på, at du får dem med, der betyder noget for dig, er det en rigtig god ide at være ud ei god tid med invitationerne, medmindre du hører til dem, der holder på samme dato hvert år.

Gør noget ud af invitationerne 

Der er for mange der inviterer via email, sms eller sågar Facebook. Der er mere stil ved at invitere via et fysisk kort, også selvom det koster lidt mere i porto. Det er dejligt at modtage en fysisk invitation. Så kan man hænge den op på køleselskabet og gå at glæde sig til det, hvilket er med til at bygge forventningerne op.

Gør noget ud af pynten

Et flot pyntet julebord giver lidt lidt ekstra til helhedsoplevelsen. Det er nok ikke der at julefrokosten står og falder på at blive en succes, men det kan godt lige give det et ekstra pift, når gæsterne kan mærke, at der er gjort lidt mere ud af det (du kan finde lækkert julepynt her).

Overvej om du skal stå med maden selv

Når man er vært har man tre muligheder (måske flere). Du kan enten vælge at det skal være et sammenskudgilde, hvor gæsterne har noget med. Du kan også vælge at bestille maden udefra, og ikke selv lave noget, eller du kan vælge at stå med det hele selv. Der er mange, der vælger den sidste del, men det er en let måde at blive stresset på, da der pludselig er meget der skal laves. På den anden side er sammenskudsgilder ofte besværlige, især hvis ens gæster kommer langvejs fra.