Bliv klar til fest, trods ødemer

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er mange ting som kan stoppe en, for at have det sjovt til en fest – og danse med gode venner. En ting er, hvis man har ødemer i benene – hvilket betyder at du døjer med at have væsker i benene. Det besværliggør det markant at feste med venner eller familie, da benene hurtigt bliver tunge, og gør ondt. Men hvis man gerne vil have en god og glædelig aften, hvad gør man så, for at undgå eller mindske smerter i benene? Dette vil vi komme ind på herunder.

Få noget motion i benene

Selvom det lyder forkert, så er motion faktisk en rigtig god måde at undgå at dine ben hæver. Det er naturligvis ikke fordi du skal belaste dine ben hårdt. Men en stille og rolig gåtur kan gøre underværker. En anden metoder kan også være at hæve dine ben, op over hjerteniveau – hvilket også er en metode for at få væsken tilbage til hjertet.

Prøv at bruge støttestrømper

Et rigtig godt værktøj for folk med vedvarende hævelser i benene kan være at tage nogle støtte strømper på benene. Disse trykker sammen om dine ben, og på den måde forbedrer dit blodomløb i benene.

Du kan også prøve et par kompressionsstøvler

Man kan sige at det er niveauet over støttestrømperne. En kompressionsstøvle er et sæt avanceret støvler, som med hjælp fra en remote, kan komprimere luft ind i selve støvlen. Denne luft laver på denne måde en masserende effekt, som på en meget bedre måde kan ilte din blodtilstrømning – og dermed mindske hævelsen i dine ben.

Døjer du med ødemer i benene, så bør du inden en fest, prøve en af ovenstående råd, og se om du ikke får en bedre, og formentlig længere aften, uden tunge og ømme ben.