Arbejdsdagen bliver til en fest, når du er en god leder

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Alle har prøvet at have gode ledere – og mindre gode ledere. Af den grund ved alle mennesker også, hvor vigtigt det er at have en god nærmeste leder på arbejdspladsen.

Hvis du selv er leder, kan du gøre rigtig meget for din egen trivsel, men i høj grad også for dine medarbejderes trivsel, hvis du gør en indsats for at blive en bedre leder.

Tag et kursus i ledelse, eller læs med her, hvis du gerne vil styrke dine lederkompetencer og gøre hverdagen til en fest. Herunder får du nogle gode tips, som du også kan lære på et kursus i ledelse.

Relationen til medarbejdere

Ét af de første steder, hvor du kan lægge dit fokus, er på relationen til medarbejderen. Dette bør hverken være for tæt eller for fjernt. Det betyder, at du ikke skal være bedste venner med dine medarbejdere, men at du samtidig skal være en person, de har tillid til og generelt har positive følelser omkring.

Det er især relevant for dig, der er blevet forfremmet, så du går fra at være en ligestillet kollega til at være en leder. Her kan du opleve problemer, hvis du forsøger at bibeholde din rolle som kollega. Samtidig kan du opleve modstand, hvis du forsøger for ihærdigt at etablere en autoritetsrolle overfor dine tidligere kollegaer.

Derfor er gode lederegenskaber vigtigere

Gode lederegenskaber er essentielle af flere grunde. Her er to af dem.

  • Gode lederegenskaber kan skabe højere medarbejdertrivsel

Hvis du er en god leder, der gør en indsats for at gøre hverdagen lettere for dine medarbejdere, vil medarbejderne trives bedre i jobbet. Det samme gælder, hvis du som leder lykkes med at skabe et komfortabelt og trygt arbejdsmiljø, hvor der er plads til alle.

  • Gode lederegenskaber kan skabe mere effektivitet

Én god leder kan også være med til at skabe en mere effektiv arbejdsplads. Det kan lederen gøre ved at optimere processer, men også gennem den føromtalte medarbejde trivsel. Glade medarbejdere er nemlig lig med færre sygedage og højere arbejdsmoral – og motivation.

Kommunikation og feedback fra medarbejderen til lederen

Når du har et ønske om at blive en bedre leder, bør du prioritere at lytte mindst lige så meget, som du taler. Det betyder, at du spørg dine medarbejdere om ærlig feedback, og at du implementerer denne feedback, når det er muligt. Det sørger for, at medarbejderne føler sig lyttet til.