Absinthe – berømt og berygtet

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Absinthe er en af de stærkeste slags alkohol i verden. Det er også den egenskab, der har gjort absinthe så berømt og berygtet. Hvor de fleste almindelige former for spiritus har en alkoholprocent på mellem 20 til 37%, har absinthe en alkoholprocent på mindst 45%. Og tit helt op til 70%. Absinthe har en meget kraftig smag af alkohol og krydderi. Derfor skal du også være af en helt særlig støbning for at kunne nyde det. Især, hvis du drikker det rent som shot.

Historien om absinthe

Absinthe blev oprindeligt fremstillet i 1700-tallet af en fransk læge. Hans vision var dog at fremstille et lægemiddel, ikke en alkohol. Den første ingrediens, som han forsøgte sig med, var malurt. Malurt indeholder absinthe, som er et meget bittert smagsstof. Derudover indeholder malurt også thujon, som kan påvirke både nervesystemet og synet hos mennesker. Derfor var absinthe også tidligere berygtet for at gøre dem, der drak det, blinde. I dag indeholder absinthe ikke længere thujon. Det ville simpelthen være for farligt. Derfor bliver du altså heller ikke blind af at drikke det.

Sådan serverer du absinthe

Som tidligere nævnt serveres absinthe ofte i ren form som shot. Men det kræver virkelig sin mand eller kvinde at drikke det rent. Smagen er meget kraftig. Hvis du derfor i stedet vil servere det på en mere nydelsesfuld måde, kan du med fordel blande det med sukker og vand. Først skal du hælde iskoldt vand i et glas. Derefter tilføjer du et par isterninger. Så lægger du en sukkerknald på enten en almindelig ske eller en absinthe ske. Herefter hælder du langsomt alkoholen ned over. Når der er en smule absinthe tilbage på skeen, kan det antændes med ild. Det giver en flot effekt, når det serveres.

Prøv en pastis, hvis absinthe er for kraftig

Absinthe blev, i dens daværende form, gjort ulovlig i Frankrig i 1914. Da det skete, mistede mange producenter også deres levebrød. Derfor var de hurtige til at opfinde en efterfølger. Nemlig pastis. Pastis har både en mindre alkoholprocent og en mildere smag. Derfor blev det også hurtigt en foretrukket aperitif i Frankrig. Senere hen blev pastis også eksporteret, og i dag er den kendt i stort set hele verden. Pastis kommer i forskellige varianter, som alle har forskellige slags smage. Dog er det fælles for dem alle, at den grundlæggende smag er anis. Hvis du derfor synes, at absinthe er for kraftig, kan du med fordel prøve at smage pastis.